Je smutným faktom, že dnešné potraviny nemajú ani zďaleka výživovú hodnotu, akú mali pred niekoľkými desiatkami rokov. Platí to pre ovocie, zeleninu, obilniny a výrobky z nich, mäso a mäsové produkty aj mlieko a všetko, čo sa z neho vyrába.
Dôsledkom tejto skutočnosti je, že napriek tomu, že sa prejedáme a priberáme, naše bunky v skutočnosti hladujú! Prázdne kalórie im, žiaľ, potrebné vitamíny, minerály a ďalšie látky nedodávajú. Bunkový metabolizmus, ani ich regenerácia potom prirodzene nemôžu dostatočne fungovať. Je to, akoby ste auto nedodali pohonné látky. Tiež nepôjde.
Je fakt, že naše telo je geniálne. Dlho dokáže fungovať provizórne a samo si niektoré látky vyrába, ale vždy je to samozrejme na úkor niečoho iného. V prírode vždy ide o rovnováhu. Teda, keď niekde niečo uberiete a neobnovíte to, výsledkom je, že to chýba.
A tento nedostatok, teda nerovnováha znamená skôr alebo neskôr ochorenie!
V rámci prevencie je dnes, žiaľ, nevyhnutné správnu stravu dopĺňať o nevyhnutné prvky, ktoré sa nám inak nedostávajú. Pozor však na kvalitu! Ak sa chcete dozvedieť viac, kliknite na obrázok nižšie.