Živý puding

Nemajte obavy, živý neznamená, že bude pred Vami utekať:-) Nazvala som ho tak preto, že ak použijete aj čokoládu z nepraženého kakaa, bude to dezert surový, teda živý.

 

Potrebujeme:

Na štyri porcie: 2 ks zrelých banánov, 1 ks zrelé avokádo, 1 čokoláda (min. 80% kakaa), vanilková dreň, 1/2 ČL škorice, citrónová šťava, kto chce, môže pridať aj trochu kakaového prášku.

 

Postup:

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť. Pozor ale, aby nestuhla. Miešame. Medzitým si očistíme a pokrájame banány a avokádo, pridáme vanilku, škoricu, citrónovú šťavu, prípadne kakao a do hladka rozmixujeme. Do zmesi pridávame roztopenú čokoládu a šľaháme. Ak sa Vám zdá zmes málo sladká, môžete osladiť štipkou stévie. Hotovú zmes rozdelíme do misiek, ozdobíme a necháme v chladničke stuhnúť.