Srnčí chrbát
Vynikajúci zákusok, pri ktorom nikto nespozná, že obilnú múku,cukor a mlieko ani "nevidel":-)
Potrebujeme:
4 vajcia, 4 PL teplej vody, 1 a 1/2 ČL stévie, 4 PL oleja (podľa výberu), 4 PL mandľovej múky, 2 PL ovsených otrúb, 2 PL jablkovej vlákniny v prášku, 4 PL strúhaného kokosu, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, bio kandizovaná citrónová kôra bez cukru, kvalitná horká čokoláda.
Postup:
Celé vajcia, stéviu a vodu vyšľaháme. Pomaly pridávame olej a šľaháme. Potom pridáme múku, sódu bikarbónu, ovsené otruby, vlákninu, kokos a škoricu a dôkladne premiešame. Cesto je skôr tekutejšie. Na záver pridáme citrónovú kôru a kúsky čokolády. Odporúčam radšej viac. Vylejeme do vymastenej formy na srnčí chrbát. Ja ju ale radšej vysteliem papierom na pečenie, je to jednoduchšie. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 až 30 minút. Po upečení necháme trochu vychladnúť a povrch polejeme vo vodnom kúpeli roztopenou horkou čokoládou, ktorú ozdobíme ešte kokosom.