Sú ľudia, ktorí rebarboru nemajú radi. Možno ešte neochutnali ten správny dezert:-) Táto bublanina je veľmi jednoduchá, ľahká a svieža. Ja som ju robila iba z obyčajnej špaldovej múky, je však lepšie použiť celozrnnú.
Potrebujeme:
2 hrnčeky hrubej špaldovej múky, 1 hrnček bio prírodného trstinového cukru, 1 hrnček kefíru (alebo jogurt), 1/2 hrnčeka rozpusteného masla, 3 vajcia, 1 ks bezfosfátového prášku do pečiva, rebarbora, 2 PL bio prírodného trstinového cukru, 1 PL múky.
Postup:
Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky. Zasypeme dvomi lyžicami cukru a necháme stáť. Rebarbora zatiaľ pustí šťavu. V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva. Potom pridáme kefír, maslo, vajcia a cukor a vymiešame hladké tekuté cesto. Vylejeme na plech, ktorý sme buď vyložili papierom na pečenie alebo vymazali a vysypali múkou. Z rebarbory zlejeme šťavu a posypeme lyžicou múky. Zamiešame, aby sa kúsky múkou obalili. To zabráni ich popadaniu na dno plechu. Rebarborou posypeme celý povrch cesta a dáme do rúry. Pečieme 30 minút pri 160 stupňoch.