Čerešňový koláč

Jednoduchý a rýchly letný koláč, pretože všetky suroviny spracujeme naraz. Neobsahuje obilnú múku ani mlieko. Ako sladidlo som použila med. Prírodný med je určite zdraviu prospešnejší ako rafinovaný cukor.

 

Potrebujeme:

4 vajíčka, 4 PL bio mandľovej múky, 2 PL kokosovej bio múky, 2 PL strúhaného kokosu, 1 PL ovsených otrúb, 1 PL vlákniny v prášku (napr. jablková), 4 PL kokosového oleja, 3 PL prírodného medu, 200 ml bio mandľovej náhrady smotany (kúpite v biopotravinách), 1 ČL sódy bikarbóny, čerešne. 

 

Postup:

Čerešne umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Všetky ostatné suroviny dáme do misky a vyšľaháme. Okrúhlu formu na koláč s vyšším okrajom vymastíme kokosovým olejom a vlejeme do nej cesto. Na povrch poukladáme čerešne a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.