Pečienky v hniezde
Môžete použiť morčacie alebo kuracie, ale z kvalitnejšieho zdroja. Tento recept sa hodí práve teraz, keď začína viac svietiť slniečko, pretože toto jedlo je výrazným zdrojom vitamínu A, či už priamo z pečienok, alebo ako provitamín z mrkvy. Vitamín A chráni našu pokožku pred nenávratným poškodením. Recept sa hodí aj pre zástancov delenej stravy ako bielkovinové jedlo.
Potrebujeme:
Na 4 porcie: 6OO g pečienok, 1 cibuľa, repkový olej, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mrkvový šalát pripravený tak, ako máte vo zvyku.
Postup:
Pečienky umyjeme, necháme dôkladne odkvapkať a očistíme. Môžeme pokrájať, ale lepšie sú väčšie kusy. Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme pečienky, osolíme okoreníme a sprudka opečieme z každej strany. Podstatou týchto pečienok je to, že sú na povrchu dobre opečené a zvnútra mäkké a svetlo ružové. Panvicu neprikrývame. Takto pripravované pečienky sa nebojte osoliť hneď na začiatku, určite nestvrdnú.Na tanier navrstvíme pripravený mrkvový šalát, na ktorý položíme pečienky a ozdobíme.