Ázijské kuracie prsia s brokolicou

 

Bielkovinové jedlo, ktoré je zdravé a zasýti. Pri slávnostnejšej príležitosti môžete do omáčky pridať aj broskyne. 

 

Potrebujeme: 

4 ks kuracích pŕs bez kože, 600 g brokolice, 6 strúčikov cesnaku, 1 PL postrúhaného zázvoru, kvalitnú sójovú omáčku, šťavu z polovice pomaranča, 1PL prírodného hnedého trstinového cukru, morskú soľ, mleté čierne korenie, repkový alebo olivový olej, prípadne surové alebo zmrazené broskyne. 

 

Postup: 

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a prsia na ňom osmahneme z oboch strán asi 3 minúty. Iba, aby sa zatiahli. Potom ich vyberieme a odložíme. V miske zmiešame cukor, asi 4 PL sójovej omáčky, pretlačený cesnak, postrúhaný zázvor a šťavu z pomaranča. Všetko nalejeme do panvice, v ktorej sme osmahli kuracie prsia. Ak chceme, pridáme broskyne a vložíme kuracie prsia. Prikryjeme a dusíme asi 10 minút. Hotové podávame s v pare uvarenou brokolicou.