Rozmarínové rizoto

Na toto rizoto použijeme hnedú, natural ryžu a sójové mäso. Rozmarín mu dodá nenapodobiteľnú vôňu.

 

Potrebujeme:

Ryža natural, rezance zo sójového mäsa, trochu sušených hríbov, cibuľa, voda alebo vývar, biele víno, soľ, olivový olej, čerstvý rozmarín, šťava z citróna.

 

Postup:

Sójové mäso pripravíme podľa návodu. Na panvicu dáme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď už je cibuľka sklovitá, pridáme ryžu a dôkladne osmahneme. Potom podlejeme vodou alebo vývarom, osolíme, prikryjeme  a na miernom ohni dusíme. Medzitým na inej panvici opečieme rezance zo sójového mäsa. Ryžu občas premiešame, pridáme trochu vína a hríby a ešte podusíme. Príprava ryže natural trvá trochu dlhšie. Keď je ryža už takmer hotová, zamiešame sójové mäso, pridáme lístky rozmarínu a ochutíme citrónovou šťavou. Necháme ešte chvíľu prehriať, aby sa chute prepojili a môžeme podávať.