Kurkumové cestoviny s tofu a karfiolom

Karfiol, tofu, kurkuma. To sú najdôležitejšie hodnoty tohto jedla. Cestoviny by mali byť vždy celozrnné. 

 

 

 

Potrebujeme:

cestoviny, karfiol, tofu podľa vlastnej chuti, soľ, kurkuma, čierne korenie, extra panenský olivový olej, citrónová šťava, kvalitná sójová omáčka.

 

Postup:

Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do mierne osolenej vody. Varíme naozaj krátko, 3-4 minúty. Uvarený vyberieme, necháme trochu vychladnúť a rozoberieme na ešte drobnejšie kúsky. Počas varenia karfiolu pokrájame tofu na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou a necháme asi 10 minút odstáť. Do vody na varenie cestovín vsypeme 1 ČL kurkumy, trochu soli a oleja a cestoviny uvaríme. Varíme ich ale naozaj iba al dente. Po uvarení scedíme a primiešame trochu oleja. Na panvici zohrejeme olivový olej a dôkladne, z každej strany opečieme kúsky tofu. Tofu musí byť naozaj opečené, nie biele. Pozor ale na pripálenie. Keď je tofu hotové, pridáme cestoviny, ktoré sú peknej oranžovo-žltej farby a karfiol. Ochutíme čiernym korením, premiešame a po chvíli odstavíme. Na záver primiešame posekanú pažítku. Podávame napr. s rajčinovým šalátom alebo inou zeleninou.