Trojfarebná letná torta
U nás doma sú veľmi obľúbené takéto ovocné torty s jednoduchým základným korpusom. Pri tejto som použila rebarboru, ktorá síce nie je ovocím a čučoriedky. Môžete to ale obmeniť napríklad aj s jahodami, jablkom, malinami ...
Potrebujeme:
Na korpus: 3 vajcia, 3 PL prírodného trstinového cukru, 2 PL gaštanovej múky, 2 PL celozrnnej špaldovej múky.
Samostatne: 250 g rozmrazeného gaštanového pyré.
Plnka 1: 2 kvalitné pudingy (ak treba, tak aj bezlepkové), 1 l rastlinného mlieka, 3 PL prírodného trstinového cukru.
Plnka 2: 4 stonky rebarbory, 100 g čučoriedok, 3 PL sirupu z agáve, 2 dcl vody, 2 PL agaru (rastlinná želatina, ktorú dostanete v obchode so zdravou výživou)
Postup:
Celé vajcia dôkladne vyšľaháme s trstinovým cukrom, až kým sa nevytvorí svetlá hustá pena. Pridáme opatrne múku a dohladka vyšľaháme. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 170 stupňov 15 - 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Hotový korpus môžeme navlhčiť kávou, alebo nejakou šťavou, ale nie je to nutné. Korpus je stále vo forme, v ktorej sme ho piekli. Potom na tento základ pokladieme na tenké plátky nakrájané gaštanové pyré tak, aby bol celý korpus pokrytý. Postupom podľa návodu uvaríme puding. Po uvarení ho necháme trochu vychladnúť, občas premiešame. Mierne vychladnutý puding opatrne nalejeme na gaštanovú vrstvu. Dáme aspoň na hodinu do chladničky. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky. Do hlbšej panvice nalejeme vodu, pridáme rebarboru, čučoriedky a sirup. Na miernom ohni varíme asi 4 minúty, kým rebarbora nezmäkne, pridáme agar, zamiešame a po minúte odstavíme. Za občasného premiešania necháme trochu vychladnúť, potom nalejeme na pudingovú vrstvu. Zarovnáme a dáme dôkladne stuhnúť.