Super rýchly jablkový koláč

 

Výhodou tohto koláčika, okrem jeho vynikajúcej chuti, je skutočne rýchla príprava. A jablká so škoricou vždy potešia. Ideálny na jeseň.

 

Potrebujeme:

Množstvo surovín je na klasický veľký plech: 1 hrnček celozrnnej ovsenej múky, 1,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky, 1 hrnček nerafinovaného trstinového cukru, 1 hrnček ovseného alebo iného rastlinného mlieka, 1 hrnček oleja (použila som olej z hroznových jadierok a kokosový), 1 bezfosfátový prášok do pečiva, 3 celé vajíčka, 3 ČL mletej škorice, 2 PL sušenej citrónovej kôry, 3/4 hrnčeka vopred namočených hrozienok, 5 jabĺk. Ak chcete: domáci džem na potretie a horká čokoláda s 2 PL kokosového oleja na polevu. Na ozdobu mandľové lupienky, či strúhaný kokos.

 
 

Postup:

Jablká ošúpeme a postrúhame. Rúru predhrejeme na teplotu 180 stupňov. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, škoricu a citrónovú kôru. Potom pridáme všetky ostatné suroviny a spracujeme cesto. Je husté ale tekuté. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme zhruba 30 minút. Hotový koláč môžeme potrieť džemom a poliať polevou. Na záver ozdobíme mandľovými lupienkami alebo kokosom. Osobne však dávam prednosť tomuto: zmiešame 2 PL medu s 2 PL teplej vody a štetcom potrieme celý povrch koláča.