Tento biskupský chlebík zvládne úplný žačiatočník a pritom je skutočne výborný! Tentokrát som použila špaldovú múku a prírodný trstinový cukor. Namiesto klasického mlieka dávame rastlinné.
Potrebujeme:
1 hrnček polohrubej špaldovej múky, 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky, 1/2 hrnčeka kokosu, 1/2 hrnčeka prírodného trstinového cukru, 1/4 hrnčeka oleja (použila som olej z hroznových jadierok, ale môže byť napr. aj kokosový), 1 hrnček rastlinného mlieka (sójové, kokosové, mandľové), 2celé vajíčka, 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, sušené ovocie.
Postup:
Zmiešame všetky suché suroviny, pridáme mlieko, vajíčka a olej a vymiešame, nešľaháme. Na záver pridáme sušené ovocie. Formu na biskupský chlebík vyložíme papierom na pečenie a cesto do nej nalejeme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 stupňoch asi 40 minút.