Rebarborový pohár

 

Podľa mňa je rebarbora do dezertov vynikajúca. Skvelá kyslejšia chuť výborne kontrastuje so sladkým. Tento pohár je samozrejme bez klasického cukru a je vhodný aj pre tých, ktorí nemôžu lepok alebo sa musia vyhýbať laktóze. Môžete vyskúšať namiesto rebarbory napríklad jehody a svetlý puding. 

 

 
 
 
 

Potrebujeme:

Na štyri poháre: 4 ks stoniek rebarbory, 1 ks bezlepkový a bezlaktózový pudingový prášok, 1/2 l mandľového mlieka, 2 PL prírodného trstinového alebo brezového cukru, 2 PL sirupu z agáve (prípadne 1 PL medu), 2 dcl vody, rumová príchuť, 1 - 2 banány, 1 PL agaru.

 

Postup:

Postupom podľa návodu si z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Na dno pohárov dáme zopár koliesok banánu, na ktoré nalejeme uvarený puding a necháme vychladnúť a stuhnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky. Do vhodného hrnca nalejeme vodu, pridáme rebarboru a rumovú príchuť. Na miernom ohni za stáleho miešania povaríme asi 3 - 4 minúty. Pridáme agar, zamiešame a odstavíme. Pridáme na drobné kúsky nakrájaný banán a osladíme agávovým sirupom. Zamiešame a necháme trochu vychladnúť, ale iba pár minút. Opatrne nalievame na pudingovú vrstvu.  Ozdobíme a necháme v chlade asi hodinu.