Pomarančové prekvapenie

 

Vyrobte si vlastné pralinky. Sú vynikajúce a krásne. Navyše, bez cukru, mlieka a múky! 

 

Potrebujeme:

80g zomletých orechov, 4 PL agávového sirupu, 300g kvalitnej horkej čokolády, 4 PL kokosového oleja, šťava z pomaranča, postrúhaná alebo kondenzovaná kôra z pomaranča, trošku rumovej alebo punčovej esencie. 

 

Postup:

Orechy zmiešame so sirupom, pridáme kôru a šťavu z pomaranča podľa chuti (3 – 4 PL) a trošku esencie. Kto chce, môže ochutiť aj čiernou kávou – tiež výborné. Nad parou roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Nepridávajte ho viac, než je uvedené, pri izbovej teplote by sa vám čokoláda roztápala. Do papierových košíčkov nalejeme na dno trošku čokolády, pričom každý košík v ruke dookola ponakláňame tak, aby sa nám z čokolády tiež vytvoril košíček, teda, aby nebola iba na dne a necháme v chladničke stuhnúť. Potom do každého košíka vkladáme trošku orechovej hmoty. Na záver zalejeme čokoládou, ozdobíme a necháme stuhnúť.

18 – 20 ks