Ovocná tvarohová torta

Výborná svieža torta, ktorú môžete obmieňať podľa toho, aké ovocie použijete. Recept patrí k bezlepkovým. Trošku ním ale zhrešíme, pretože použijeme trochu vanilkového cukru a domáci orechový likér (alebo iný domáci). Tortu ale môžete urobiť aj bez nich.

 

 

 

 

Potrebujeme:

Na korpus: 4 vajíčka, 4 PL medu, 4 PL roztopeného kokosového oleja, 4 PL kokosovej múky, 2 PL ovsených otrúb, 1 PL jablkovej vlákniny v prášku, 1 ČL sódy bikarbóny, 2 PL strúhaného kokosu.

Na plnku: 2 mäkké tvarohy, trošku stévie (alebo jeden vanilkový cukor), hrozienka, sušené slivky (množstvo podľa Vašej chuti), šťavu z jedného citróna, 1 dcl orechového likéru, želatína, 2 banány.

 

Postup:

Celé vajíčka, med a kokosový olej (všetko v izbovej teplote) dôkladne vyšľaháme. Potom postupne pridáme všetky suché ingrediencie a šľaháme. Tortovú formu vymažeme kokosovým olejom a dáme do nej cesto. Cesto je trochu hustejšie a možno sa Vám bude drobiť, ale to je v poriadku. Rozotrieme ho na dno formy. Ak treba, môžeme si pomôcť rukami. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút. Či je cesto už upečené, vyskúšame špajlou. Upečené cesto necháme vychladnúť.Slivky a ak sú väčšie aj hrozienka, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do likéru, aby zmäkli. Občas premiešame. Tvaroh dáme do misky, osladíme troškou stévie alebo jedným vanilkovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu a dôkladne vymiešame. Potom pridáme sušené ovocie aj s likérom a znovu premiešame. Hmotu rozotrieme na korpus. Želatínu pripravíme podľa návodu. Hotovú necháme asi 10 minút chladnúť. Kým chladne, pokrájame banány na kolieska a poukladáme na tvaroh. Povrch zalievame lyžicou ešte teplou želatínou. Hotovú tortu necháme aspoň dve hodiny odstáť v chladničke.