Muffiny "Vláknina"
Tieto muffiny sú tak nabité zdravou vlákninou, že Vaše črevá si cih budú žiadať samé. Sú veľmi chutné a úplne jednoduché.
Potrebujeme:
3 vajcia, 2 PL tahini (sézamová pasta), 2 PL kokosového oleja, ½ hrnčeka ďatlového sirupu, 4 PL celozrnnej špaldovej múky, 1 a ½ ČL sódy bikarbony, 2 PL jablčnej vlákniny v prášku, 3 PL strúhaného kokosu, 2 ČL mletej škorice, 100 ml mandľového mlieka, rumová esencia, na drobno posekané sušené slivky (nešetrite nimi).
Postup:
Vajcia, tahini, kokosový olej a sirup spolu dôkladne vyšľaháme. Zmiešame múku, sódu bikarbonu, vlákninu, kokos a škoricu a za stáleho šľahania pridávame k vajcovej hmote. Do vyšľahanej hmoty ešte opatrne zamiešame mandľové mlieko a ešte trochu vyšľaháme. Na záver zamiešame posekané slivky. Hotovou hmotou (je trochu hustejšia) plníme formy na muffiny alebo košíčky. Pečieme pri teplote 170 stupňov 20 minút.