Makový koláč s citrónovou polevou

Toto je taký typický rodinný koláč, ktorého je skutočne dosť a je pomerne trvanlivý. Koláč je výborný aj bez polevy alebo s polevou pripravenou z vysokopercentnej horkej čokolády a trochy kokosového oleja. Ja Vám ho prinášam s citrónovou polevou, na ktorú použijeme klasický práškový cukor a teda niečo, čomu sa tu vyhýbame, ale ak zhrešíme trošku a skutočne iba občas, nič hrozné sa nestane. 

 

Potrebujeme: 

Korpus: 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky, 1 zomletých celozrnných ovsených vločiek, 1/2 hrnčeka ovsených otrúb, 1 hrnček zomletého maku, 3/4  hrnčeka prírodného trstinového cukru, 1 a 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka, 3/4 hrnčeka kokosového oleja, 4 vajíčka, 1 1/2 ČL sódy bikarbóny, hrsť hrozienok, hrsť iného sušeného ovocia (ak je väčšie, posekáme nadrobno).

Poleva: 200 g práškového cukru, šťava z jedného citróna, 1 ČL oleja. 

 

Postup:

Korpus pripravíme tak, že všetky suroviny jednoducho zmiešame. Na záver pridáme sušené ovocie. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút. 

K práškovému cukru pridáme olej a po lyžiciach pridávame citrónovú šťavu. Miešame. Hotové nanesieme na koláč, uhladíme a necháme stuhnúť. Tuhne rýchlo.