Toto je taký typický rodinný koláč, ktorého je skutočne dosť a je pomerne trvanlivý. Koláč je výborný aj bez polevy alebo s polevou pripravenou z vysokopercentnej horkej čokolády a trochy kokosového oleja. Ja Vám ho prinášam s citrónovou polevou, na ktorú použijeme klasický práškový cukor a teda niečo, čomu sa tu vyhýbame, ale ak zhrešíme trošku a skutočne iba občas, nič hrozné sa nestane.
Poleva: 200 g práškového cukru, šťava z jedného citróna, 1 ČL oleja.
Postup:
Korpus pripravíme tak, že všetky suroviny jednoducho zmiešame. Na záver pridáme sušené ovocie. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
K práškovému cukru pridáme olej a po lyžiciach pridávame citrónovú šťavu. Miešame. Hotové nanesieme na koláč, uhladíme a necháme stuhnúť. Tuhne rýchlo.