Letná jahodová torta

Jahody nám práve veselo dozrievajú a neviem, či sa nájde niekto, kto ich nemá rád. Tak prečo nevyskúšať ľahkú a sviežu tortičku? Je bez obilnej múky, mlieka aj bez rafinovaného cukru. Deti ju budú milovať.

 

 

 

 

Potrebujeme:

Korpu: 4 vajíčka, 4 PL kokosovej bio múky, 2 PL strúhaného kokosu, 1 PL ovsených otrúb, 1 PL vlákniny v prášku (napr. jablková), 4 PL kokosového oleja, 3 PL prírodného medu, 200 ml bio kokosového mlieka, 1 ČL sódy bikarbóny. 

Želatínová vrstva:  jahody, agar (alebo želatína), šťava z citróna, trochu agávového sirupu. 

 

Postup:

Všetky suroviny na cesto dáme naraz do misky a všetko spolu vyšľaháme. Hotové cesto vylejeme do vyššej okrúhlej formy a pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si umyjeme a na štvrtinky nakrájame jahody a tiež si pripravíme agar, alebo želatínu, ktoré sme ochutili troškou citrónovej šťavy a osladili agávovým sirupom.  Cesto poprepichujeme špajlou a ešte teplým želé trochu polejeme. Pokladieme jahodami a celý povrch zalejeme želatínou. Necháme stuhnúť.