Karobové guľky s goji
Sú naozaj vynikajúce a zdravé! Ak použijeme surové kakao, tak budú aj raw. A myslím, že aj na stole vyzerajú naozaj pekne, aj keď iba chvíľu:-)
Potrebujeme:
300g sušených bio hrozienok, 100g sušených goji, 3 PL kokosového oleja, 1 PL tahini, 1 PL jablčnej vlákniny, 1 PL karobového prášku, 1 ČL kvalitného nesladeného kakaa, 1 ČL mletej škorice, trochu agávového sirupu, strúhaný kokos.
Postup:
Hrozienka a goji namočíme, avšak zvlášť, nie spolu. Hrozienka potom rozmixujeme. Do vzniknutej hmoty pridáme kokosový olej, tahini, sirup z agáve, karob, vlákninu, kakao a škoricu a dobre premiešame. Potom pridávame opatrne kokos, aby nám vznikla hmota so správnou konzistenciou tak, aby sa dali tvarovať guľky. Na záver primiešame goji, z ktorého si trochu ešte odložíme na zdobenie. Rukami tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v nastrúhanom kokose a kladieme do papierových košíčkov. Na vrchu ozdobíme zvyšnými goji. Hotové dáme asi na dve hodiny do chladničky stuhnúť.
