Cuketový koláč

Svieži, ľahký a rýchly! Presne taký je tento koláčik. Navyše, vďaka prítomnosti cukety obsahuje aj nejaké výživné látky a vlákninu. Výborný na raňajky, aj k popoludňajšej kávičke, či čaju. Vyskúšate?

Potrebujeme:

2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky, 1 hrnček rastlinného mlieky, 1 hrnček prírodného trstinového alebo 3/4 hrnčeka brezového cukru, 1 hrnček oleja, 1 stredne veľká cuketa, 3 vajíčka, 1 a 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 PL kakaa,  PL karobového prášku, šťava z polovice citróna, 1 ČL mletej škorice, ovocie podľa vlastného výberu, 1PL medu, 1 PL vody.

Postup:

Cuketu očistíme a postrúhame. Múku, cukor, sódu bikarbónu, kakao, karobovú prášok a škoricu zmiešame. Pridáme vajíčka, olej a mlieko a varškou vymiešame. Nie je potrebné šľahať. Na záver pridáme cuketu a citrónovú šťavu a ešte zamiešame. Cesto je mierne tekuté. Prelejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a urovnáme. Povrch pokladieme pripraveným ovocím. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 25 minút. Keď je koláč upečený, zmiešame med s vodou a štetcom opatrene natrieme na povrch ešte teplého koláča. Vychladnuté krájame na štvorce.