Čokoládový krém z tofu
Tento krém je vhodný pre vegetariánov, aj pre tých, ktorý trpia intoleranciou laktózy. Ak máte nejaké výhrady voči chuti tofu, pokojne ich odložte. Je to vynikajúca pochúťka, na ktorej vôbec nepoznáte, že jej základom je práve tofu.
Potrebujeme:
2 balenia tofu natural (spolu 360 g), 100 g kvalitnej horkej čokolády (75 % kakaa), 200 ml rastlinnej smotany, napr. kokosovú, 4 - 5 PL datľového sirupu (môže byť aj med), 2 ČL kakaa, 2 PL pomarančovej šťavy, trošku vanilkovej arómy a pre dospelých aj kvapku likéru podľa chuti.
Postup:
Tofu pokrájame na kocky, dáme do misky. Pridáme všetky ostatné ingrediencie, okrem čokolády a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, odstavíme, necháme trošku vychladnúť, pridáme k tofu a dôkladne premiešame. Naservírujeme do pohárov, ozdobíme a necháme vychladnúť.