Čokoládový koláč
Toto je tiež recept z tzv. novej protirakovinovej stravy, ktorá úplne minimalizuje príjem sacharidov. Pre milovníkov čokolády je neodolateľný.
Potrebujeme:
100 g horkej (85% kakaa) čokolády, 100 g masla (nie stužený tuk!), 4 vajcia, 150 g izomatulózy (je to sladidlo), 30 g ovsených otrúb, 25 g mandľovej múky, 25 g vlákniny v prášku (napr. inulín), 1 ČL prášku do pečiva, 4 PL smotany, maslo na vymastenie plechu.
Postup:
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. Celé vajcia vyšľaháme s izomatulózou. Zmiešame mandľovú múku, prášok do pečiva, ovsené otruby, vlákninový prášok a preosejeme na vyšľahané vajíčka a všetko zľahka premiešame. Postupne pridávame čokoládu s maslom. Nakoniec pridáme smotanu a vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozotrieme na menší plech a vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch pečieme asi 30 minút.