Citrónová torta 

Jednoduchá svieža torta, tiež z radu protirakovinovej stravy. Preto neobsahuje žiadnu múku ani cukor. Je vhodná aj pre zástancov delenej stravy.

Potrebujeme:

6 vajec, 6 PL sirupu z agáve (v pôvodnom recepte je 100 g izomatulózy, ale u nás ju zoženiete ťažko), 3 PL mletých mandlí, 2 PL ovsených otrúb, 2 PL vlákninového prášku, 1 ČL prášku do pečiva, 250 g mascarpone, 500 g nízkotučného tvarohu, šťava a kôra z chemicky neošetreného citróna, maslo na vymastenie formy.

 

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame dopenista s 2 PL teplej vody  a polovicou sirupu (izomatulózy). Primiešame mandle, otruby, vlákninový prášok a prášok do pečiva. Potom opatrne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 170 stupňov 15 - 20 minút. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť. Zmiešame mascarpone, tvaroh, zvyšnú izomatulózu, citrónovú šťavu a kôru na hladký krém. Krém rozotrieme na vychladnutý korpus a tortu odložíme na dve hodiny do chladničky.