Rajčinový šalát s ovčím syrom

 

Ľahký zdravý obed.

 

Potrebujeme: 

Na jednu porciu: 2 rajčiny, 1/2 malej cibuľky, 4 čierne olivy, 1 ČL bazalkového octu, 1 ČL olivového oleja, 1 ČL oleja z ľanového semienka, soľ, čierne korenie, 1 ČL provensálskych byliniek, 30 g ovčieho syra, 1 PL posekanej bazalky.

 

Postup:

Umyté rajčiny nakrájame na plátky a rozložíme na tanier. Posypeme nadrobno pokrájanou cibuľkou a na polovice pokrájanami olivami. Zmiešame bazalkový ocot, olivový olej, ľanový olej, soľ, korenie a provensalské bylinky na jemný dresing a zalejeme ním šalát. Rozdrobíme ovčí syr, posypeme ním šalát a ozdobíme bazalkou.