Orientálny šalát s klíčkami

Výborný, zdravý a plný živých enzýmov! Taký je tento šalát. Typická ukážka zdravej prirodzenej stravy. 

 

Potrebujeme:

2 šálky naklíčenej fazule mungo, 2 šálky na tenko nakrájaných šampiňónov, 1 šálka nakrájanej kapusty, zväzok pažítky, 2 PL extra panenského olivového oleja, 2 PL bio sójovej omáčky, 2 PL štavy z citróna, 2 ČL medu, 1/2 ČL nastrúhaného čerstvého ďumbiera (zázvoru), morská soľ.

 

Postup:

Fazuľu mungo, šampiňóny, kapustu a pažítku zmiešame v mise. Zo zvyšných surovín si pripravíme zálievku, ktorou zalejeme zeleninu a dôkladne premiešame. Je potrebné, aby sme šalát nechali odstáť aspoň dve hodiny pred podávaním.