Coleslaw

Je to jeden z mojich najobľúbenejších šalátov. Namiesto klasickej majonézy však používam sójovú.

 

Potrebujeme:

1 menšia hlávka kapusty, 1/4 zeleru, 1 cibuľa, 1 mrkva, morská soľ, čierne korenie, 2 PL ľanového oleja, 200 g sójovej majonézy, 1 PL prírodného ovocného octu.

 

Postup:

Kapustu pokrájame alebo postrúhame na prúžky, posolíme a necháme 20 až 30 minút. Vytlačíme a zlejeme prebytočnú vodu, ale nie úplne. Postrúhame zeler a mrkvu. Pridáme ku kapuste. Cibuľu najemno pokrájame a tiež pridáme ku kapuste. Pridáme korenie, olej, ocot a majonézu a dôkladne premiešame. Hotový šalát vložíme do chladničky a necháme aspoň dve hodiny odstáť. Pred podávaním znovu dôkladne premiešame.