Kel s údeným lososom

 

Proteínové jedlo vhodné ako rýchla a ľahká večera. Patrí do novej protirakovinovej výživy.Suroviny voľte v bio kvalite. 

 

Potrebujeme:

Na jednu porciu: 180 g kelu, 1 cibuľa, 1 PL repkového oleja, 20 g smotany, 1 PL chrenu so smotanou, bylinková soľ, 30 ml vody, 200 g údeného lososa.

 

Postup:

Kel očistíme, umyjeme a pokrájame na pásiky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Na panvici rozohrejeme repkový olej, pridáme cibuľu a orestujeme dosklovita. Pridáme kel a chvíľu podusíme, prilejeme vodu a povaríme, ale tak, aby kel úplne nezmäkol. Do hotového primiešame smotanu a chren a dochutíme soľou. Podávame tak, že kel uložíme na tanier a navrch položíme lososa.