Ryby sú vždy najlepšie čerstvé a podľa možností voľne žijúce. Nie vždy sa to však dá. Ak aj nemáte takúto možnosť, je dobré nahrádzať červené mäso radšej rybami. Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne naozaj každý.
Potrebujeme:
Sumčie filety aj s kožou, 1 - 2 PL kvalitného olivového oleja, morskú soľ, 3 - 4 strúčiky cesnaku, citrón
Postup:
Umyté filety osušíme a na strane bez kože posolíme. Na panvici rozohrejeme olej, do ktorého vložíme nožom roztlačené strúčiky cesnaku aj so šupkou. Zmiernime trochu plameň, aby sa cesnak nepripálil. Opatrne vkladáme filety tak, aby bola strana bez kože hore. Prikryjeme a pečieme na miernom ohni 10 až 15 minút. Hotové pokvapkáme šťavou z citróna.