Šalát z morčacieho mäsa

 

Výborné proteínové jedlo. Strukovín jeme dosť málo, preto sa oplatí vyskúšať. Fazuľu vždy pripravujem s morskými riasami, kvôli stráviteľnosti aj rýchlejšej príprave. Navyše, pridáte tak viac vlákniny.

 

Potrebujeme:

200g bielej fazule, riasa kombu, 350g bio morčacích pŕs, morská soľ, mleté čierne korenie, sézamový olej, extra panenský olivový olej, rukola alebo eruka, 1 červená paprika, šťava z limetky.

 

Postup:

Fazuľu najskôr spolu s kombu namočíme. Potom ju v osolenej vode uvaríme spolu s pokrájanou riasou. Morčacie prsia umyjeme, pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sézamovým olejom. Môžeme prípadne pridať aj iné korenie podľa vlastnej chuti a necháme chvíľu stáť. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme mäso a opečieme domäkka. Opečené mäso vložíme do misky, pridáme uvarenú scedenú fazuľu, na kocky nakrájanú papriku a lístky rukoly alebo eruky. Z olivového oleja, soli a limetkovej šťavy pripravíme zálievku, korou šalát pokvapkáme. Premiešame a necháme asi pol hodiny odstáť.