Morčacie prsia s brokolicovou omáčkou
Morčacie prsia považujem za jednu z tých lepších volieb, pokiaľ chceme jesť mäso. Samozrejme, z kvalitného a overeného zdroja. Recept je bezsacharidový a spĺňa podmienky novej protirakovinovej stravy.
Potrebujeme:
600g morčacích pŕs, morskú soľ, mleté čierne korenie, olivový extra panenský olej, 200g brokolice, 3 dcl vývaru, 50g smotany, 50g masla.
Postup:
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji z oboch strán opečieme. Vyberieme z panvice. Do výpeku dáme pokrájanú brokolicu, orestujeme, podlejeme vývarom a trochu podusíme. Takto pripravenú brokolicu rozmixujeme, pridáme smotanu, maslo a znovu vlejeme do panvice. Necháme prejsť varom. Na tanier dáme plátok mäsa, prelejeme omáčkou a obložíme zeleninou.