Kuracie prsia s plátkami cibule

Občas si môžeme dopriať aj mäso. Avšak vždy radšej z kvalitného a overeného chovu. Je to smutné, ale v obchodoch bežne dostupné kurčatá do zdravej výživy dnes veru nepatria. 

 

Potrebujeme: 

Na štyri porcie: 4 ks kuracích pŕs bez kože, 2 väčšie cibule, olivový olej, soľ, kvalitná sójová omáčka. 

 

Postup: 

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a z oboch strán osolíme. Necháme asi desať minút odstáť. Ak prsia pustili vodu, zlejeme ju. Na dno pekáča nalejeme trochu oleja a poukladáme kuracie prsia tak, aby sme ich namočili do oleja z oboch strán. Poprekladáme hrubšími kolieskami cibule. Zopár koliesok poukladáme navrch. Pokvapkáme sójovou omáčkou podľa chuti a dáme piecť na 30 minút do rúry. Podávame so šalátom.