Jahňacie kotlety s baklažánom

 

Jahňacina patrí k vhodnejším druhom mäsa, aj keď u nás nie je veľmi rozšírená.

 

Potrebujeme:

Na jednu porciu: 150 g baklažánu, soľ, 2 rajčiny, strúčik cesnaku, kúsok kôry z chemicky neošetreného citróna, 1/2 PL olivového oleja, 1/2 vetvičky rozmarínu, 2 tenké jahňacie kotlety, čierne korenie, 1/2 ČL provensálkych byliniek. 

 

Postup: 

Baklažány umyjeme, vrch odrežeme, vložíme do osolenej vriacej vody a 20 minút varíme. Uvarené vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame na hrubšie plátky. Na panvici rozpálime olivový olej s vetvičkou rozmarínu, vložíme osolené a okorenené kotlety a z každej strany opečieme 2 až 3 minúty. Opečené vyberieme, ale udržujeme v teple. Do panvice vložíme baklažán s najemno nakrájaným cesnakom, na pásiky nakrájanou citrónovou kôrou a na plátky pokrájanými rajčinami. Pridáme provensálske bylinky, soľ a trochu vody, kotlety a všetko spolu dusíme. Vyberieme rozmarín a môžeme podávať.