Čakankový šalát s hydinovou pečeňou

 

Bielkovinovo-zeleninové jedlo, ktoré je veľmi jednoduché na prípravu. Čakanka je naozaj zdravá a mali by sme ju konzumovať častejšie hlavne kvôli vysokému obsahu vlákniny, ktorá je výbornou prevenciou mnohých ochorení.

 

Potrebujeme:

200 g hydinovej pečene, 3 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 400 g čakankových pukov, 1 ČL jablkového octu, 4 PL rajčinového pretlaku, 1 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate.

 

Postup:

Pečeň očistíme, umyjeme a pokrájame na plátky. Na oleji opečieme na panvici z oboch strán 2 až 3 minúty, vyberieme a pokrájame na malé kocky, dáme do misky, osolíme a okoreníme. Z čakankových pukov odstránime zvädnuté listy a horké srdiečka, umyjeme ich a osušíme a pokrájame na rezance. Pridáme k pokrájanej pečeni, pokvapkáme octom a zalejeme rajčinovým pretlakom. Posypeme petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame. Ped podávaním necháme aspoň 30 minút odstáť na chladnom mieste.