Tofu s jarnou cibuľkou

Ľahká jarná večera. Vegetariánske jedlo, ktoré je hotové raz-dva. Navyše, obsahuje kurkumu, a to tepelne neupravovanú, ktorá je pre imunitu jednou z najsilnejších zbraní.

 

Potrebujeme:

Tofu (jedno balenie vyjde na dve porcie) - môže byť bylinkové, 3 jarné cibuľky, 1 PL panenského olivového oleja, 1 PL jablčného octu, 1 PL kvalitnej sójovej omáčky, 1 a 1/2 ČL kurkumy, 1/2 ČL mletého čierneho korenia.

 

Postup:

Tofu vyberieme z obalu a opatrne z neho vytlačíme vodu. Pokrájame na malé kúsky. V miske zmiešame olej, ocot, sójovú omáčku, kurkumu a korenie. Do tejto zmesi vložíme tofu a dôkladne premiešame, aby sa obalili všetky kúsky. Necháme stáť 15 minút. Na záver primiešame pokrájanú cibuľku a môžeme podávať.