Tekvicová polievka

Zdá sa mi, že v súčasnosti zažíva tekvica boom. Je však výborná a tiež bohatá na karotenoidy a vlákninu, tak vyskúšajte tento vegetariánsky recept. Neobsahuje múku ani mlieko.

 

Potrebujeme:

250g ošúpanej tekvice, 250g paštrnáku, 250g mrkvy, 900 ml zeleninového vývaru, 1 PL extra panenského olivového oleja, 15g masla, 1 cibuľa, 1 - 2 PL citrónovej šťavy, morská soľ, mleté čierne korenie.

 

Postup:

Zeleninu pokrájame na kocky. Na rozohriatom oleji s maslom orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu. Môžeme trochu osoliť a okoreniť. Prikryjeme a 5 minút dusíme. Potom prilejeme vývar a na miernom ohni varíme prikryté 30 minút. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Znovu trochu zohrejeme, ochutíme citrónovou šťavou a podávame.