Šošovica na indický spôsob
Väčšina z nás konzumuje strukoviny zriedkavejšie, než by sme mali. Skúsme niekedy naše tradičné recepty nahradiť napríklad týmto.
Potrebujeme:
1 balíček šošovice, kyslá smotana, morská soľ, mleté čierne korenie, rasca, 2-3 ČL karí alebo kurkumy, extra panenský olivovvý olej, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, voda.
Postup:
Šošovicu preberieme, opláchneme a namočíme. Keď šošovica zmäkne, na rozohriatom oleji na panvici osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a neskôr aj cesnak. Pridáme šošovicu a iba na oleji, bez pridania vody, aspoň 10 minút za stáleho miešania restujeme. Šosovica sa musí osmažiť. Potom podlejeme trochou vody, pridáme koreniny a zhruba 30 až 40 minút dusíme. Podlievame vodou, ale tak, aby bola na záver úplne odparená. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom.