Šampiňóny zapečené s ovčím syrom
Mám rada jednoduché recepty, kedy nemusíme pri sporáku tráviť hodiny. Jednak sa neunavíte, získate viac času a aj suroviny, z ktorých jedlo pripravujete, zostanú chutnejšie a zachovajú si viac živín. Tento recept môžete využiť aj ako teplé alebo studené predjedlo. A potrebujete iba tri suroviny!
Potrebujeme:
hnedé šampiňóny v počte podľa počtu osôb - ak to bude hlavné jedlo, počítajte dva kusy na osobu, jarná cibuľka, ovčí syr, panenský olivový olej, morská soľ, mleté čierne korenie.
Postup:
Šampiňóny očistíme a umyjeme. Odrežeme nožičky a nakrájame na malé kocky. Na panvici zohrejeme trošku oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľku a nožičky z hríbov. Restujeme iba 3 - 4 minúty. Osolíme a okoreníme. Na dno vhodnej misy na zapekanie nalejeme trošku oleja a poukladáme hlavičky šampiňónov, ktoré naplníme orestovanou zmesou. Povrch výdatne posypeme nadrobno nakrájaným alebo nadrobeným syrom. Zapečieme pri teplote 200 stupňov 15 až 20 minút.