Marinované tofu

Správne pripravené tofu je chutné aj zdravé. Treba ho však pripravovať dostatočne dlho a správnym postupom. Tento recept je trochu pikantnejší vďaka zázvoru a cesnaku.

 
 
 
 

Potrebujeme:

500 g tofu, 1/4 hrnčeka kvalitnej sójovej omáčky, 1/4 hrnčeka vody, 1 PL nadrobno nastrúhaného zázvoru, 3 - 4 strúčiky pretlačeného cesnaku, trošku olivového oleja.

 

Postup:

Z tofu povytláčame vodu a nakrájame ho na plátky s hrúbkou asi 1 až 1,5 cm. V miske si z vody, sójovej omáčky, zázvoru a cesnaku pripravíme marinádu, do ktorej vložíme tofu. Po čase treba obrátiť na opačnú stranu. Marinujeme aspoň dve hodiny. Potom dáme na dno misy z varného skla trošku oleja, poukladáme plátky tofu a dáme piecť do rúry. Ak treba, môžeme počas pečenia podliať troškou vody. Pečieme pri teplote 190 stupňov 30 minút.