Hlivový kuskus

Veľmi nenáročné jedlo, ktoré zvládne každý. Hliva je výborným zdrojom bielkovín a mnohých minerálov a navyše výborne chutí.

 

Potrebujeme:

Hlivu, cibuľu, kuskus, extra panenský olivový olej, morskú soľ, podrvenú rascu, mleté čierne korenie, pažítku.

 

Postup:

Hlivu dôkladne umyjeme, osušíme a pokrájame na hrubšie prúžky. Na panvicu dáme rozohriať olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme hlivu, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu, zakryjeme pokrievkou a asi 10 minút dusíme. Medzitým dáme do misky kuskus, pridáme morskú soľ a 1PL olivového oleja. Zalejeme horúcou vodou tak, aby voda presahovala kuskus asi o 2 cm. Premiešame, prikryjeme a necháme 5 - 7 minút stáť. Hlivu odkryjeme a chvíľu restujeme, aby sa väčšina vody odparila. Pridáme kuskus, premiešame a asi dve minúty necháme ešte v panvici na miernejšom ohni. Do hotového jedla pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Podávame so zeleninovým šalátom.