Domáci írsky chlieb

Toto samozrejme nie je môj originálny recept. Uvádzam ho tu, pretože je vynikajúci a jednoduchý na prípravu. Pôvodný recept som ale trochu upravila a doplnila. 

 

Potrebujeme:

450 g celozrnnej špaldovej múky, 500 g jogurtu (ja dávam 500 ml svojho domáceho kefíru), 1 ČL soli, 1 ČL sódy bikarbony, 1 ČL datľového sirupu, sušená alebo čerstvá pažítka, rasca.

 

Postup:

Všetky suroviny spolu iba zmiešame. Nemiesime! Pažítkou a rascou odporúčam nešetriť, je to vynikajúce. Z cesta urobíme pomúčenými rukami bochník, ktorý vložíme do okrúhlej misky z jánskeho skla. Misku vyložíme papierom na pečenie. Pečieme 50 až 60 minút na 150 stupňov.